Zo is BeeBee geboren en getogen

Toen Toetanchamon’s graf werd ontdekt vonden archeologen in het graf een kruik met honing. Die honing was – na 3236 jaar – nog steeds eetbaar. Bijna niet te geloven. Normaal verliezen onze voedingsmiddelen, maar ook onze batterijen (denk aan die in een zaklamp tussen de kampeerspullen), na enige tijd hun waarde. Honing en BeeBee’s houden hun energie en waarde vast.

Ontstaan vanuit urgentie

BeeBee is ontstaan uit D&PA, een bedrijf dat technologie heeft ontwikkeld waarmee fabrieken kunnen worden gebouwd die geen broeikasgassen meer uitstoten. Dit bedrijf had behoefte aan duurzame opslag van duurzame energie om in haar doelstellingen te kunnen slagen.

Eind 2018 werd een idee bedacht voor de opslag van energie. Het idee op basis waarvan de eerste BeeBee in 2023 zal worden gefabriceerd.

Direct werd duidelijk dat dit idee niet alleen de fabrieken D&PA moest gaan ondersteunen, maar wereldwijd moest worden toegepast. We gebruiken steeds meer elektriciteit, rijden elektrisch, koken elektrisch en gebruiken daarmee ook steeds meer vieze batterijen. Een keten van chemisch afval, van het winnen van de grondstoffen tot de lege batterijen.

De naam BeeBee

Jerry Langelaar las het verhaal over de honing in het graf van Toetanchamon jaren geleden en dacht: dit moeten we hebben, maar dan voor de wereld van nu, en de toekomst. Zo werd de naam BeeBee geboren.

Een veelzijdig en compleet team van experts

Jerry Langelaar werd vanaf het begin bijgestaan door ingenieur Ronald Bos. Samen gingen ze uitzoeken wat op basis van het concept daadwerkelijk mogelijk en te bouwen was. Ze hadden snel beet. Al in 2019 werd het idee concreet en BeeBee opgericht. Daarnaast zagen ze steeds meer kansen voor de toepassing van hun idee.

Vanaf dat moment sloten steeds meer mensen aan, om hun expertise toe te voegen en van een concept een product te maken. Het team bestaat nu uit CEO Jerry Langelaar, Innovation Manager Ronald Bos, Innovation Engineer Stergios Verros, Product Unit Manager Nauzef Mahmood, Mechanical Engineer Alexandru Bugalete, CFO Investments Cor Guijt, Director Energy Storage Systems Daan Hogewoning, en Director Business Development & Strategy Jimmy Holla.

Zij worden bijgestaan door een Raad van Advies bestaande uit Dr.ir. Dick Plettenburg, Prof. ir. Lou van der Sluis, beide vanaf het begin, Prof.dr.ir Margot Weijnen, Drs. Karla Peijs en Prof. Willem Hoyng.

Allemaal mooie mensen die een visie en een missie delen: de wereld verduurzamen door wereldwijd de nummer één van schone energieopslag te worden.

Een groeiende groep van experts die ons beeld van een batterij voor altijd gaan veranderen.

Deze droom kan werkelijkheid worden, zodra energie kan worden opgeslagen en gebruikt waar het opgewekt wordt; groot én kleinschalig.

Deze droom is geen droom, geloven wij. Sterker nog: als je het ons vraagt wordt BeeBee koploper in de duurzame opslag van energie.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen, vindt onze vacatures hier

Meer weten?
Neem contact met ons op!