Over BeeBeeOne2024-01-13T18:47:32+00:00

Over BeeBeeOne

Schone energie verdient schone opslag

Het idee voor de schone energieopslagsystemen van BeeBeeOne is in 2018 ontstaan. Wij hebben het ontwerpcriterium “schoon” toegevoegd aan de lijst met uitgangspunten die we nodig hadden om grote energieopslagsystemen te bouwen. Het ontwerpcriterium “schoon” hadden we toegevoegd na intensief onderzoek naar de bijna overal toegepaste lithium-ion technologie. Die bleek namelijk onverantwoord “vies” te zijn; bij de winning van de grondstof én na afloop als de batterijen “op” zijn en als zwaar chemisch afval moeten worden verwerkt. In 2019 is BeeBeeOne opgericht en in juli 2022 startte de bouw van het eerste grootschalige schone energieopslagsysteem.

Grootschalige toepassing lag voor de hand

Lithium-ion batterijen worden op grote schaal toegepast in horloges, computers en auto’s. Dat type batterij leent zich niet voor de enorme hoeveelheden energie die door windmolenparken en zonnepanelenweiden worden opgewekt. De technologie van BeeBeeOne daarentegen leent zich bij uitstek voor opslag van energie op grote schaal. De energieopslagsystemen van BeeBeeOne “zijn gemaakt” voor opslagcapaciteiten van tientallen tot wel honderden megawattuur!

BeeBeeOne waarborgt dat duurzaam opgewekte energie ook echt duurzaam kan worden opgeslagen. Dubbel duurzaam dus.

Vormgeving harmonieus integreren in de omgeving2024-04-16T07:59:32+00:00

BeeBeeOne® heeft voor de opslag van energie in haar systemen volume nodig. De vrijheidsgraden om aan dit volume vorm te geven zijn aanzienlijk. Zo kunnen de systemen van BeeBeeOne bijvoorbeeld rechthoekig, cilindervormig, (deels) boven of onder de grond worden gebouwd. Bestaande (oude) gebouwen kunnen worden omgetoverd tot mega-batterij en nieuwe systemen kunnen onder de tribunes van een stadion worden aangelegd. Voor planologen en (landschaps)architecten een waar duurzaam walhalla om op los te gaan. Doordat de systemen van BeeBeeOne bovendien brandveilig zijn, kunnen ze worden neergezet op plaatsen waar grootschalige lithium-ion systemen onverantwoord zijn, zoals bijvoorbeeld in woonwijken of naast gastanks.

Duurzame energie ook duurzaam opslaan, met natuurlijke materialen2024-01-31T12:54:03+00:00

De schone energieopslagsystemen van BeeBeeOne® maken gebruik van onder meer water, lucht, zand en biologisch afbreekbare stoffen. De systemen van BeeBeeOne zijn samengesteld uit componenten die na gebruik recyclebaar zijn.

Omdat we weten dat de levensduur van BeeBeeOne systemen zomaar 25 jaar of langer kan zijn, is dit een geruststellende gedachte voor de volgende generatie. Doordat we in hoge mate gebruik maken van componenten die zich in andere industrieën en in andere systemen al jaren hebben bewezen, is de bedrijfszekerheid van onze systemen hoog. – ook bij langdurige intensieve belasting!-

Bewezen technologie die direct rendabel is2024-01-31T12:54:09+00:00

In de systemen van BeeBeeOne is gekozen voor zekerheid. De zekerheid waarvoor BeeBeeOne kiest komt de gebruikers van de systemen ten goede. Immers, grootschalige opslag van energie is al een nieuw fenomeen, waarom zou je dan voor technologie kiezen die zich nog niet bewezen heeft?

Het BeeBeeOne Clean Energy Programma

Wij geloven in duurzaamheid en dragen met schone opslag van zonne- en windenergie bij aan de energietransitie. Hierbij kijken we bewust naar de toekomst. Met ons Clean Energy Programma stimuleren we de ontwikkeling van schone energiebronnen. Samen met partners uit de energiewereld inspireren we klanten en bieden toegang tot innovatieve manieren om nog meer duurzame energie op te wekken. Zo blijven wij, samen met onze klanten en andere betrokkenen stappen zetten op weg naar een schonere, duurzame wereld.

Ga naar de bovenkant